Distrikt21 - Nieuws

Lees 16 artikelen

Article image

'Loveliedje' is iets heel anders

Het meest beluisterde liedje van Distrikt21 is 'Loveliedje' en dat heeft een reden. Peter van Leerdam uit Studio High Waves en producent/componist Gerard van Zomeren hebben hier veel 'maakplezier' en extra tijd in gestopt.

Article image

'Bennie' opgenomen met kinderkoor 'Wonderwijs'

De nederpopsong 'Bennie' - met zanger Gert Visscher - is opgenomen met Kinderkoor Wonderwijs uit Maassluis. Qua sfeer lijkt 'Bennie' een beetje op Sjakie van de hoek (van Conny Vandenbosch) maar door de unieke stemgeluid van Gert Visscher is het toch een andere ervaring.

Article image

Supersax van Howard Sie

Supersaxofonist Howard Sie is bij Distrikt21 regelmatig te horen. Bijvoorbeeld met imposant faxgeluid op 'Overal In Mij' en 'Kamer 307'.

Article image

Studio21 groeit verder

Naast Studio High Waves maakt Distrikt21 veel gebruik van de demostudio 'Studio21', niet te verwarren met de grootste studio op het Mediapark die ook zo heet. In de demostudio van Gerard van Zomeren kun je midden op het boerenland de tijd vergeten en alles uitproberen voor een goeie demo.

Article image

Gouden Plaat voor 'Loveliedje'

Op Spotify is 'Loveliedje' van Just John in enkele weken tijd 50.000 keer beluisterd. Peter van Leerdam van studio High Waves verraste de zanger met zijn eerste, heuse 'gouden' plaat. Zanger Just John was blij verrast en beloofde thuis een muur vrij te maken 'voor de vele gouden platen die nog gaan volgen'.

Article image

'De Wals Van Wat Als' valt op

Ze kijken best serieus maar zijn eigenlijk heel opgelucht en blij met hun gezamenlijke prestatie. Distrikt21 en Tijs hebben een prachtige single gemaakt: De Wals van Wat Als. Het liedje gaat over over de rommeligheid van een leven waarin te veel rekening wordt gehouden met 'wat als'-momenten.

Article image

'Niets Maakt Mij Zo Mij' is vrolijke popsong van Koen Blom

Zanger Koen Blom heeft met het uptempo popliedje 'Niets Maakt Mij Zo Mij Als Jij' laten zien dat hij weet hoe hij de boel aan de gang moet krijgen.

Article image

Bij Wisseloord basis gelegd voor popsong 'Milleniots'

Met gitarist Marcel den Breejen zijn de voorbereidingen begonnen voor 'Milleniots', een stevige nederpopsong over een generatie die leeft zo hard als ze kan.

Article image

'Crisis Is Voorbij' ingezonden voor songfestival

De Leidse zangeres Lisa van Zanen heeft - samen met Distrikt21 - het nummer 'De Crisis Is Voorbij' ingestuurd voor het Eurovisie Songfestival. Ze hoopte namens Nederland deel te mogen nemen aan het 65ste Songfestival. , dat in mei plaatsvindt in Rotterdam. Die eer zou Jeangy Macrooy te beurt vallen, maar het was een mooi avontuur.

Article image

Loet van der Lee maakt echte zomersong

Toptrompettist Loet van der Lee schreef samen met Distrikt21 een Nederlandstalige, instrumentale zomersong: 'Zomertrompet'. Het opvallende arrangement is enthousiast ontvangen door verschillende lokale en regionale radiostations.

Article image

Opnames videoclip 'Stil In Huis'

Zangeres Lisa van Zanen en de muzikanten uit de band van gitarist Boy Brons hebben samen met Distrikt21 opnames gemaakt voor de videoclip van 'Stil In Huis'. De opnames vonden plaats in een Houtense boerderij, vlakbij het Oude Dorp.

Article image

Bassist Roy Borghouts brengt 'slapping bass' terug

Bassist Roy Borghouts heeft met zijn bas bijdragen geleverd aan verschillende nummers van Distrikt21, zoals 'Zomertrompet' met trompettist Loet van der Lee en 'Niets Maakt Mij Zo Mij Als Jij' van de energieke zanger Koen Blom.

Article image

Het verhaal achter 'Zie Je Mij'...

Nurija van Schoonhoven voetbalt bij PSV en Oranje onder 23. Toen ze 2 jaar oud was, werd ze geadopteerd vanuit Rusland. Dit najaar vond ze haar biologische moeder terug, in een psychiatrische kliniek aan de Wolga. Spoorloos maakte er een mooie documentaire over. Koen Blom moest er - samen met Distrikt21 - een liedje over maken: Zie Je Mij.

Article image

Cindy Jane stapt 'In Het Licht'

Cindy Jane heeft een mooie weemoedige klank in haar stem en die komt goed tot zijn recht in de single 'In Het Licht', die zij samen met Distrikt21 maakte.

Article image

'Bennie' en zijn skippybal

Zanger Gert Visscher heeft het nummer 'Bennie' van Distrikt21 beetgepakt en door elkaar geschud, totdat het precies zo was als dat hij wilde. Met kinderkoor en al.

Article image

Nachtwerk bij 'Zie Je Mij'

Koen en Michel halen opgelucht adem na een nacht doorwerken in de Maaslandse studio aan het liedje 'Zie Je Mij', een mooi duet tussen zang en mondharmonica. En over een bijzonder onderwerp: een voetbalster van PSV die op zoek gaat naar haar moeder die haar moest laten gaan.