Distrikt21 - Nieuws

'Crisis Is Voorbij' ingezonden voor songfestival

Geplaatst op 29 augustus 2021

Cover Image for 'Crisis Is Voorbij' ingezonden voor songfestival
De Leidse zangeres Lisa van Zanen heeft - samen met Distrikt21 - het nummer 'De Crisis Is Voorbij' ingestuurd voor het Eurovisie Songfestival. Ze hoopte namens Nederland deel te mogen nemen aan het 65ste Songfestival. , dat in mei plaatsvindt in Rotterdam. Die eer zou Jeangy Macrooy te beurt vallen, maar het was een mooi avontuur.

Omroep Sleutelstad uit Leiden schreef toen over de inzending:

Lisa van Zanen heeft haar nummer geschreven en opgenomen met de recent opgerichte Rotterdamse producent Distrikt21. Het nummer is geïnspireerd op het thema van het Songfestival, ‘Open up’. De inzending gaat over ‘het vieren van diversiteit en het omarmen van verschillen’, aldus de zangeres. “Ik vind het gaafste dat in het refrein ‘hiep hiep hoera’ wordt gezongen. Hoe Hollands is dat?!”

Aanstaande zondag laat de zangeres het nummer voor de eerste keer horen in een preview op de website van Distrikt21. “Cornald Maas riep in de uitzending van De Wereld Draait Door van 24 oktober j.l. op tot een inzending van eigen bodem, waar een stuk Hollandse assertiviteit in doorstraalt. Zondag willen wij een aantal Songfestivalliefhebbers en -verslaggevers deelgenoot maken van de verbindende boodschap van het nummer, in de hoop dat 400 miljoen mensen aanstaande mei in Ahoy de Nederlandstalige tekst: ‘Hiep, hiep, hoera, de crisis is voorbij!’ meezingen.”

Later dit jaar maakt de AVROTROS bekend met welke inzending Nederland deel gaat nemen aan het 65ste Eurovisie Songfestival. Dat vindt op 12, 14 en 16 mei 2020 plaats in Rotterdam. Voor die stad is gekozen nadat de Nederlandse Duncan Laurence de afgelopen editie van het muziekspektakel won.