Distrikt21 - Nieuws

Het verhaal achter 'Zie Je Mij'...

Geplaatst op 30 augustus 2021

Cover Image for Het verhaal achter 'Zie Je Mij'...
Nurija van Schoonhoven voetbalt bij PSV en Oranje onder 23. Toen ze 2 jaar oud was, werd ze geadopteerd vanuit Rusland. Dit najaar vond ze haar biologische moeder terug, in een psychiatrische kliniek aan de Wolga. Spoorloos maakte er een mooie documentaire over. Koen Blom moest er - samen met Distrikt21 - een liedje over maken: Zie Je Mij.

In de song is ook Michel de Kok op mondharmonica te horen. In een 'duet' geven ze het liedje een bijzonder eigen sfeer.

*Fragment uit Algemeen Dagblad van 27 december 2019: *

,,Het eerste wat ze tegen me zei? Verlaat me niet. Verlaat me niet.’’
,,Ik hou van je, antwoordde ik. Ik zal je nooit verlaten. Jij bent mijn moeder.’’

Wie Nurija van Schoonhoven (21) ontmoet, ziet een opgewekte, vriendelijke vrouw. Ze praat honderduit, over haar voetballoopbaan bijvoorbeeld. Die ging tot voor kort in een rechte lijn naar boven, via PEC Zwolle, Oranje onder 23 en PSV. In juni scheurde ze haar kruisband. Dezelfde blessure als Memphis, inderdaad. Nurija is vastbesloten terug te komen, sterker dan ooit. Binnenkort mag ze het veld weer op.

Wat je niet onmiddellijk ziet, is dat achter haar mooie vrolijke lach een oude ziel schuilgaat. Dat ze een complex verleden met zich meedraagt, en een misschien nog wel complexere toekomst voor zich heeft. Je ziet niet dat ze zich al haar hele leven zorgen maakt om een vrouw die ze niet kent.